Dåligt samvete

Syster var här och såg film igår, vi såg Pearl Harbor, vi båda minns att vi har sett den och att vi tyckte att den var bra men vi mindes inte att den var så otroligt lång. Så vi hade sett klart den vid 2. Det vill säga att jag var för trött imorse, som de flesta andra dagar eftersom jag är uppe så otroligt länge, så jag klev inte upp förrän vid 12.

Nej, om man ska försöka få något gjort, klockan är ju redan snart 1 :/ Imorogon ska jag kliva upp senast 9.

 

En bild på mina två älsklingar för någon vecka sedan :P Bara jag vaken, alla andra helt utslagna :P

Cheesecake

Syster och mamma hade tydligen suttit och pratat om den cheesecake jag brukade göra förr. Åt den hos Anna en gång och den var så grymt god (Anna som för övrigt är svinduktig på att baka) så nu ska jag och syster göra det idag. Hittade dock inte receptet jag hade sparat på datorn förr så det får bli detta:

Klassisk, fryst cheesecake

8 - 10 port

Satsen blir cirka 1,5 liter smet och brukar vara lagom till en större pajform, eller två mindre.

Du behöver:

  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 6 st digestivekex

Gör så här

Smula ner digestivekex i botten på formen. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp). Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur en timme innan den ska avnjutas.

Dekorera gärna med pudrat florsocker och färsk frukt eller bär.

 


Mobilkabeln är upphittad

Yes, som rubriken lyder så är den upphittad. Haha hittade den under vardagsrumsbordet hemma hos mamma och pappa ;P så nu har jag laddat över alla bilder och videos sedan några månader tillbaka så snart blir det uppdatering utan dess like ;)

Dock ska jag se film med syster nu då hon är och hälsar på och sen ska vi ut på en promenad med Milli. Skriver mer senare som sagt.

Puss

Oh shit, my lord, herregud

Vad jag försummar min blogg. Not good, not good at all!

Ikväll har jag iaf sett film med Julia, Remember me med Robert Pattinson. Den var riktigt grym och det kändes lite annorlunda att se honom i en film där han riktigt får spela ut normala känslor. Det blev ett ganska konstigt slut och med tanke på hur det sluta så var det konstigt att jag inte tyckte att det var ett dåligt. Det förfinade hela filmen och gav den mer mening.

Nej, se den, säger jag bara! :)


 

Där har ni en trailer så ni får se.

 

Ska åka och hämta syster, vi ska se en film och så ska hon sova här. Blir bra det!

 

Imorgon ska jag baka 1 liter bullar och förmodligen några krämbullar också så imorgon lär det vara fullspäckat. Så då lär det inte vara någon bloggdag heller. Ska hitta min mobilkabel så jag kan ladda över lite bilder och så.

 

Nej, vi hörs senare :)


Dagen då man blir ensam igen

Det blir så otroligt tomt då gubben åker. Det blir mer som ett hem då han är hemma, han lagar maten och städar och är så duktig. Så man är inte själv att städa en fyra, vilket inte är så roligt alla gånger.

Nu kommer han förmodligen att åka varje söndag, känns konstigt. Han brukar ju åka på måndagar annars och då har man ju hela helgen fri. Typiskt!

Iaf, ska hjälpa Sammy med packningen och se till att han äter något innan han far. Han ska väl åka ca.100 mil har jag för mig, det skulle inte jag vilja göra med tom mage.



Åh vad jag önskade att jag hade kunnat måla/rita

Kolla in denna tjej, så jäkla duktig hon är. Har länkat hennes blogg men har gått in i kategorin Speedpaintings. Skitfränt och hon är verkligen skitduktig!



Godkväll

Kom ju på att jag inte har hittat min kabel till min mobil så jag kan inte lägga ut några bilder. Så det gjorde sig själv till varför bloggen är så tråkig :/

Iaf, vi har haft lite besök till lägenheten ikväll. Vi har även varit ute och åkt nybilen, vi ska nog ut en sväng till nu. Körde den själv lite idag och det mina vänner var inte lätt ska jag tala om :P

Imorgon åker älskling och jobbar, de kommer och hämtar upp honom på eftermiddagen. Då åker han till Norge, ett annat land :/ Då kommer han kännas ännu längre bort än vad han brukar göra annars då han åtminstone är i Sverige. Men det är bara en vecka så det ska nog gå bra tror jag :)

Annars så har det inte hänt så mycket idag, vi sov ganska länge imorse då igår var ganska så uttröttande :/ är fortfarande trött men ska ta mig en liten sovmorgon imorgon också. Ska hämta mina spel hemma imorgon också så att jag har något att göra i veckan. Spela lite Sims 3, det bästa med att bo själv är att när man väl spelar så finns det ingen mamma eller syster som också vill spela när man själv väl har börjat :P haha. Ensamrätt på allt, i princip, då älsk inte tycker om att spela sims. Han hatar sims ;P haha.

jaja, har ju fått in några inlägg idag iaf :P två om jag inte minns helt fel ;P skriver mer imorgon. Ska försöka använda min kamera mer också för då behöver jag ju inte leta efter min mobilkabel :P

På återseende (hörende?) mina vänner!

Hemma och trött

Vi åkte vid sju från Dorotea, skulle egentligen åka vid fyra men vi försov oss, big time. Vi åkte till Gävle och vid tre var vi på väg tillbaka. Stannade X antal gånger då jag var tvungen att gå på toa 100 gånger då jag drack som jag vet inte vad i bilen. Helt sjukt.

Vi åkte ju förbi Sundsvall och jisses, jag vill verkligen flytta dit. Jag får abstinens varje gång vi passerar där. Nej, om något år blir det Sundsvall och om någon vecka ska jag och älskling åka dit och bo på hotell, shoppa och bara vara tillsammans. Se bio, strosa längs gamla stan och massa sådant. LÄNGTAR!

Nej, nu ska vi handla. Skriver mer senare!


Jag har något sött..

..på min dator som heter fästisar. Det är post-it-lappar fast på datorn som heter fästisar :D

 

Dålig bild men det lilla gula rutan är en fästis ;) haha en riktig Cillagrej ;)


Alla program är nedladdade

Så som spotify, limewire, mozilla, vlc osv. Nu känner jag mig redo för att få njuta av min dator :)

Nu ska vi snart se film, Sammy håller på att göra mat, pyttipanna med ägg. Vi äter våran middag riktigt sent nu mera märker jag :S inatt ska vi iväg vid 4 till Gävle, varför tänker jag inte skriva ut nu. Känns inte allt för kul iaf men vad ska man göra.

Nej, ska väl få något gjort och hjälpa gubben :)

Sitter vid mina tre älsklingar

Ja, älsk sitter i telefon, Milli är vid sin leksakskorg och väljer leksak medan jag sitter vid min nya dator. Den är gudomlig, tangenterna är precis där de ska vara, vissa datorer har jag jättesvårt att skriva på då tangenterna sitter fel för mina händer ;P men denna är precis som det ska vara ;)

Den är lättsam och så otroligt bra. Är nöjd hittills och ska premiär se film ikväll. Blev lite sur idag då vi skulle hä in internet på den och så gick det inte. Gick inte om jag hade planerat men efter att "modemet" hade fått vila så gick det nu. Sammy trodde att det var för att modemet redan hade haft tre datorer och han hade läst i några forum att den behövde vila i någon timme och ladda om.

Oj, vad jag babblar. Skriver mer senare :)

pusshej från en nöjd tjej ;)

Underbara kvällar med underbar sötnos!

Vi ska alldeles strax sätta oss och se film, Iron man 2. Vi älskade Iron man båda två så hoppas att 2an är lika bra.

Vi har tagit en tripp till Svanabyn idag och nu har vi fixat med mys och ska bara njuta av min andra lediga kväll denna semester. Imorgon kommer min dator, troligtvis, eller ja, förhoppningsvis. Den var då i Ånge mitt i dagen idag så den BORDE komma imorgon. Guuuud vad skönt! Ha blogg.se som startsida ;) haha.

Nej, gubben tjatar att jag måste stänga ner ;) skriver mer imorgon :D

Puss på världen!

Onsdag, 2:a semesterdagen

Känns som att jag slösar bort min semester med att inte göra något men å andra sidan, vad är semestern till för om inte att slappa? :)

Är så otroligt tacksam för området vi bor på då Milli kan ligga ute på bron och lapa sol, det som hon tycker om så mycket. Hon ligger bara och tittar på småkrypen, vaktar uteplatsen om det skulle komma en stor fluga eller en humla eller något. Hon har det hon gör med andra ord.

Idag hoppas jag på att jag får min dator, men den lär väl ska komma imorgon bara för att vara jobbig :/

Nej, ska försöka göra något vettigt som att typ, diska :/ yey! Haha, eller väcka gubben ;) bara att lägga Milli i ansiktet på honom så hon kan pussa sönder honom för då kan han inte ens bli sur ;P

Lucky me!

Tur för mig så var gubben väldigt positiv till att köpa bland annat wii, får nog bli ett playstation också :) Nu ska vi se film, älskar eget boende, egna saker och eget liv!

Älskar våran fina lägenhet, våran fina hund, våra fina saker och vårat fina förhållande! Jag älskar Sammy!




♥ Som btw nu verkar ha fixat jordgubbar som vi ska doppa i choklad. Vilken karl jag har! ♥


Higher ground

Någon mer än jag som kommer ihåg higher ground? ;) Det var en såå otroligt bra serie, älskade den. Såg nog inte ens alla avsnitt och den kom inte ens ut på dvd. Riktigt trist.

Iaf, här är en trailer om det är någon som kommer ihåg den :)


Mitt nästa steg

Är att köpa mig ett wii, måste ha ett wii. Ett svart vill jag ha dock verkar de vara dyrare. De ligger på kring 1700kr, trodde de skulle vara betydligt mer. När mamma köpte ett hem så var de svindyra. Dock är det ju verkligen använt också ;) speltokiga som vi är i familjen stora som små :)



Promenad med Milli och Ida

Älsk åkte hem för att tvätta bilen och fixa den så jag och Milli stannade hemma. Kändes inte allt för kul att sitta och titta på medan han tvättar och grejer och hjälpa till vill jag inte alls ;P

Så jag träffade Ida utanför huset och hon ville hänga på och promenera så det blir bra. Hoppas bara det inte börjar regna, ser ut som några jobbiga moln på himlen men det blir väl inte en jättelång promenad så det går nog bra.

Idag ringde Sammy på en dator också, det skulle aldrig funka med en dator i detta hushåll så nu har vi snart var sin i slutet av veckan. Kan inte hjälpas då det är så otroligt dåligt på tvn och då det är tråkigt väder så har man absolut nada att göra. Men nu kommer filmfantasten snart att kunna kolla på ändlöst många filmer :)

Huvva, märker att nu när jag har mammas dator här (tack mamma för att du är så snäll och lånar ut den) så slänger jag in inlägg bara för att få tömma lite på det jag sitter och funderar på och så är det inte ens lite intressant för er läsare. Sorry :P Snart ska jag lämna tillbaka den så då slipper det bli massa tråkigt babbel :)

Nej, ska packa in maten och sen invänta Ida :)

Nu har det hänt lite på livfronten

Dock finns det fortfarande lite saker som står still :P Såsom att älsk inte vill få tummen ur att fara och kolla på second hand affären här i Dorotea efter en hallmöbel. Han vill ha nytt, trots att jag har sagt att det finns riktigt fina och i riktigt bra skick där som dessutom matchar min hylla som vi ska ha i hallen. Meeen, då får han så lov att köpa en egen hallmöbel, då ska jag tusan inte bry mig heller ;P Orka sola gör man dock :P



Vi har beställt gardiner också, är lite tråkig antar jag men köpte mest vita att ha så länge. Vita och stilrena som ändå släpper in lite ljus samtidigt som de gör allt lite mer privat och mindre insynsvänligt.





I köket ska jag ha dessa, en kortare variant i spets. Vill ha en hissgardin men det får vänta. Orkar inte med att beställa riktiga gardiner nu då allt inte är färdigt. Älsk sa att jag fick beställa vilka jag ville nu så länge så köper vi nya sen. Så då fick de bli några simpla men som ändå fyller ut hemmet lite.





Det fanns dessa i färgen grått, lite silvermetallic som vardagsrumstapeterna är men de var tydligen slut så det får bli deminblå och vita. I och med att fönstret är så stort så fick det bli två. Bättre än inget som det är nu iaf. Ska ta nya bilder på lägenheten också så ni får se hur det ser ut men det får bli då jag har min dator här. Ja, just ja.. ;)

Sen har jag ÄNTLIGEN köpt mig en dator, en jättefin HP laptop. Min lilla älskling ;)











En 15,6" HP Compaq Presario. Älsk fick leta efter en dator och han hittade denna. Han kan mer om dem så ;P så imorgon eller senast torsdag så kommer ni att se att jag lever ;)  på riktigt :P

Nu ska jag slänga mig i duschen och sen ska jag och älsk åka och handla. Får väl försöka att lätta på humöret lite efter att jag försöker få honom att få lite dåligt samvete att han inte orkar åka och kolla på möbler ;P

Tråkig blogg om något

Men kan inte göra så himla mycket åt det just nu då jag inte har någon dator. Förra veckan hade vi svärfars bärbara som vi fick låna men varken jag eller älsk har en egen än. Och när han är borta så har jag ju verkligen ingen till låns heller.

Men i veckan ska jag köpa en dator, klara mig inte utan det längre. Känns lite dumt att ha internet men ingen dator. Vill kunna betala räkningar utan att man måste planera eller vänta på att få låna någon hemma då den ofta är upptagen.

Iaf så har jag min sista dag imorgon innan semester. Har semester i nästan tre veckor, helt sjukt skönt! Det blir nog sundsvall för mig och älsk i veckan om det inte blir v.27. Vi måste iväg på Ikea, det är ett som är säkert. Är förkyld, nyser som en tok och snorar som jag vet inte vad. Men det känns så dumt att sjukanmäla mig då det är så mycket barn just nu och då det bara är en dag innan semestern. Dock känns det inte heller bra att fara och kanske riskera att smitta några barn :/ Hur man än gör blir det fel. Huvva, vill inte vara vuxen, för mycket jobbiga beslut :P

Sen kommer älsk hem imorgon, äntligen! Milli mår bra också för er som undrar. Utställningen gick bra, ska lägga ut klipp och bilder senare då jag har en dator.

Som sagt, det kommer bli en grym ändring när jag har köpt en dator vilket är väldigt snart. Inte bara för bloggens skull utan för min egen, jag avlider snart av datorsaknande! :S

Haha, nej, förlåt för ett långt inlägg med bara text. Ni vet iaf att jag lever och hur det ligger till så, tills nästa gång jag skriver, hej då!



Fullspäckad helg

Minst sagt. Ihelgen, förhoppningsvis redan ikväll så åker vi till Ormsjö, hela släkten ska samlas i princip. Morbror med sambo kommer ända från Borlänge för denna helg. Vi ska städa ur ett hus på backen och medan vi gör det så passar vi på att grilla och träffas och bara må gott samtidigt. Bror kommer även ihelgen.

Älskar att få träffa släkten, då mår jag som bäst!

Milli kommer att få springa av sig och må gott hon med :)

Sen på söndag är det min första utställning ;O nervös men det ska bli superkul. Förhoppningsvis följer syster med så jag inte blir själv. Skulle vara ett stort stöd iaf.

Måste hem och tvätta så det är gjort tills vi ska fara, har noll kläder rena, iaf av de kläder jag brukar använda.

Hörs då jag får tag på en dator nästa gång. Kommer nog mmsa in bilder på söndag då jag har gratis mms ;) Har även spelat in en video nyss då jag filmade Milli då hon leker med myror ;P hon är så otroligt söt då :P

hejs!

"Kärlek är ett brev skickat tusen gånger!"

Kom just på att jag vill skriva om en sak. Har inte kunnat det då vi inte har någon dator i lägenheten än (sen kommer det bli annat på uppdateringsfronten ;))

Jag fick ett brev i tisdag av min kära vän Vicky. Jag grät då jag läste det, tårarna bara föll. Jag ska sätta mig ner och svara på det ikväll.

Fytusan vad brev är bättre än mejl.

Saknar dig vännen!


Tråkigt med sms-uppdatering

Då det inte funkar riktigt. Eller ja, det går ju att lägga upp bilder men texten jag skrev till kommer ju inte med. Skittråkigt. Då är det ju ingen mening att uppdatera via mobilen :S

Måste in och läsa lite om det, dåligt att de gör "uppdateringar" då det bara blir sämre :S antar att jag inte är den enda som tycker att det är fel att det man skriver på mmset inte kommer med utan att det bara är bilden som kommer med.

Dåligt!

SMS-inlägg

20100601749 (MMS)


RSS 2.0