Årets julgran

 

Milli och matte, firande av bror. Nu har jag massvis med saker att göra tills imorgon :/ Funderar på att kliva upp kring 4 för att få vakna hemma på julafton. Bror och syster har lovat mig att möta mig efter vägen om jag ska göra det ;) Sammy är nog inte så pigg att köra dit mig 4 på morgon ;)

 


Hej!

Idag har jag jobbat, fick sluta tidigare så nu har vi redan hunnit klippa Ellie. Hon blir så mycket sötare då hon blir klippt. Ska hinna fixa mina hundar ikväll, vi ska ju fira bror ikväll, då han fyller år och då måste de vara fina :)

Ska först fara ner på fräck och fin och fixa en massa, köpa den sista julklappen bland annat. Sen kanske unna mig lite mer till mig själv som jag gjorde igår ;) Ska fixa mina naglar ikväll efter att vi har firat Daniel och efter att vi har klätt granen.

Har inte riktigt tid med detta men ville bara slänga in ett inlägg. Skriver mer senare.

Tjing!


Grattis på födelsedagen bror

Min kära bror fyller år idag, den 23 december. Så grattis på dig! Ska snart sova och upp och jobba sista dagen sen ledigt till v.1. Imorgonkväll blir det tårta och klä granen :) Älskar dessa tider!


♥ Dag 20 – Den här månaden.

Är bland den bästa, det är jul, födelsedagar, ledighet. Årets december är underbar!

Mycket att göra...

...och mycket har blivit gjort. Jag har hunnit jobba, sola, handla 2 julklappar, handlat så att jag kan fixa naglarna sen. En tvätt ska hängas upp, ska slänga in våra sängkläder, vika tvätten sen igår plus en massa massa annat. Det känns riktigt skit som förra året kring jul. Det är så stressigt att man knappt hinner få julkänsla eller njuta innan julen är här.

Nej, skriva någon rad senare.

♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.

Oj, det var svårt. Det finns mycket jag ångrar, mest som jag inte kommer att ta upp här, men det finns de som jag ångrar att jag ens lärde känna. Men mest av allt ångrar jag det jag aldrig sa till min mormor och farfar. Att jag aldrig spenderade så mycket tid som jag borde och egentligen ville under deras sista tid. Jag var för egoistisk för att göra det, jag mådde för dåligt av att se dem långsamt tina bort samtidigt som jag visste att de ville träffa oss alla istället för att ligga helt själv i ett sjukhusrum.

Jag har gjort många fel, har många brister precis som alla andra människor. Tycker att det är hemskt jobbigt att jag är en person som ogillar att prata i telefon och har så svårt att höra av mig. BLir alltid fångad i allt som pågår runt om att jag inte tar mig tid att ens ta det lugnt ibland. Det är alltid något, antingen i huvudet eller konkret i livet.

Jag är en riktigt dålig person känns det som. En dålig, trött och en liten nolla. Oj så glatt.! Nej, nu ska jag försöka hinna med all tvätt :/

Tisdag

Den andra av fjärde dagen är gjord, det har varit en riktigt lugn dag för ungdomarna trots att det skulle vara vanliga lektioner. De har slutat tidigare på nästan varenda lektion, så mycket dötid har det varit idag. Men de förtjänar att få andas ut och stressa ner redan någon dag innan julen.

Det känns så konstigt att man slängs in i julen, känns som att man hade några dagar att göra sig redo för julen förut, men kan ha fel.

Nu är älsk på väg hem med bror och sin flickvän. Nu känns det verkligen som om att det snart är jul då familjen är samlad igen. Älskar verkligen julen.

Nej, ska vara kvar hos mor och far tills älsk kommer hem. Vill att bror ska få träffa hundarna också :) Milli bli sp glad då hon får träffa bror :)

En tupplur?

Ja, det är som vanligt. Älsk var trött, vi tänkte sova ett tag då mina blå kände sig trött också. En timme skulle vi sova, från 18-19. Det slutar som vanligt med att jag vaknar 20.30. Varför lär man sig aldrig?

Dock vet jag att än hur trött jag är så lägger jag mig inte förrän vid 00 ändå och eftersom jag är så himla trött just nu så är det bra att jag har sovit några timmar för då kanske jag har tjänat in dessa timmar som jag egentligen skulle ha gjort om jag hade lagt mig tidigare.

Nej, nu ska jag göra fika, se julkalendern på fonen sen sova :) efter att jag har hängt upp tvätten vill säga :/

Tjinget!

♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.

Har ingen speciell egentligen. Kan räkna upp några.

♥ En då min familj hade gjort något riktigt kul med en karta och en massa ledtrådar så jag fick springa runt som en tok för att hitta en present. Denna present var i garaget, ett antikt toalettbord med två speglar och en lampa

 

♥ Sedan var alla födelsedagar ute i husvagnen tillsammans med familj och mina närmsta släktingar de bättre också :)


Home sweet home

Den första av 4 dagar innan jul är gjord. Det känns bra dock var jag jättetrött idag, vilket kändes mindre bra. Efter jobbet så gick jag och solade. Kände att jag verkligen behövde det i detta mörker. Känns mycket bra nu, känner mig piggare och känner mig fräschare. Dessutom var det ett litet plus just att jag var trött, älskar då jag lyckas somna i solariet. Det blir inte lika tråkigt då för annars hatar jag att sola ;)

Nu ska jag göra mat, sen åker älsk ner och tränar medan jag ska ta mig an sovrummet och gästrummet samt tvätta. Älsk ska ta tag i disken innan och en massa annat småplock. Ja, en tråkig vanlig måndag med andra ord. imorgon blir det storstädning i hemmet :) skönt innan jul :)

Dessutom så har nyår löst sig, jag längtar faktiskt jag med nu! ♥♥♥

Nyår

Trots att jag inte tycker om nyår, så försöker jag alltid göra det bästa av situationen. Hoppas och vill att nyår kommer firas i någon hemmamiljö av flera anledningar som jag inte kommer att ta upp här men hur det än blir så känns det lite roligare då jag har hittat några kläder som jag hoppas ska passa.

Dessa beställde jag


Den andra kommer se bättre ut på då man fyller ut. Ser lite konstig ut nu :P

Dessa ville jag ha men det mesta som jag kollade på var slutsålt. Riktigt trist, så fick ta några femtehandsval typ :P

Får se hur allt ser ut. Passar inte detta vet jag inte vad jag gör :S


♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.

Oj, vad svårt. Har så många fina minnen med olika människor. Men om jag ska välja några bara så är det många från barndommen.

♥ I Grundsjö hos farmor och farfar, då farfar och jag alltid gick ut och kollade på när gatlysena tändes och att vi alltid skrapade hans trisslotter tillsammans. Vann han under 100, alltså 25, 50 eller 75 kr så fick jag alltid dem för att jag hade gett han tur. Att farmor alltid strök oss på ryggen tills vi somnade, oavsett hur lång tid det tog.

♥ I Ormsjö hos mormor och morfar, jag var morfars lillstinta/strumpa, vi gick ut och kollade så att allt stod rätt till på gården. Mormor pysslade alltid med oss med lera och målade, hon var så otroligt duktig på att måla. Hon tävlade också med oss, den som somnade först vann men vi visste aldrig nästa morgon vem som hade somnat först. Samt att hon alltid, varje kväll då vi sov där, så läste hon ut boken "Upproret på dagiset kanonen."

De är de bästa barndomsminnen iaf med mina mor och farföräldrar. Jag har haft världens bästa uppväxt, tack vare min älskade familj och släkt! ♥♥♥

Vilket dygn

Vi låg vaken till halv fyra imorse. Vi låg i sängen och jag såg film och älsk lyssnade på mammas nya kille. Haha, undra varför, vilken mening liksom. Vaknade kring nio och låg och drog mig till halv 10. Ska fika nu sen drar jag till föräldrarna. Syster och jag ska sola senare och sen blir det godisbak med mamma. Tänk er, det är inte ens en vecka kvar till jul :)


En bra sak

Ni vet då man kommer på att man ska sluta med godis och dricka och annat som är dåligt för tänder osv. Kanske bara äta på en dag eller så. Jag tänkte att jag skulle börja med det igen, för jag köper ganska mycket. Senast förra helgen köpte jag en godispåse som var halvfull och en chipspåse. Dricka köper jag dock inte, det dricker jag endast då jag är hos föräldrarna på helger eller så .

Men iaf, åter till ämnet. Det roliga är att det är över en vecka sedan jag köpte den där påsen med godis. Allt är fortfarande kvar och chipspåsen kan jag ha tagit max 25 chips ifrån. Jag hinner äta en godis eller några chips sen vill jag inte ha längre? Så jag tänkte på det, det kan ju inte vara svårt för mig att sluta äta snövel då jag knappt gör det i dagens läge.

Haha bara något jag kom på. Jisses. Sen en sak till, är det bara jag som tycker att Ludde är lik en ökenräv?



 

Inte lika stora öron men han har ju ganska stora ;) stora svarta ögon med en "kajalkant" runt ögonen samt den svarta nosen

Haha tycker han är jättelik dom :D Sötnosen min!


Sömntuta

Har sovit ett tag. Det är det bästa med helgerna, att om man är trött och har möjlighet så ska man vila upp sig och man kan sova utan att få dåligt samvete. Nu är jag vaken och ska titta på filmen på 5an som verkar ganska bra. Kanske ta mig några chips också. Älsk har sovit heeeela kvällen efter jag gjort maten och sover fortfarande. Tror jag låter han göra det också. Han verkar vara riktigt trött.

Lite flumbilder som jag tvingade mina älskade, mysluktande, nyvakna hundar att vara med på :) Älskar mina små tussar. Nu går Milli och ska försöka väcka S dessutom :P

Det är så svårt att se Milli då hon är svart :P Hon ser ut som en snabb skugga, hennes skönhet fångas inte på bild kanske ;)


deppzon

Har hamnat in någon deppzon där jag tänker hela tiden hur allt kommer att bli. Jag vill att allt ska vara rätt och bra men jag vet inte hur det ska bli. Älskar iaf att det är fart och fläkt med mina vovvar i min närhet, utan dem hade livet varit bra värdelöst!


Sängen kallar

Nej, nu går jag och lägger mig. Älsk kommer hem kring 7 eller något. Då åker han inte och jobbat något förrän Marocko, känns skönt. Hundarna har gett upp sedan länge så ska ta en i var hand och bädda ner dem. Jag fryser som jag vet inte vad så de ska minsann få värma mig inatt :)

Godnatt folket!

Ludde och jag

Milli den busen höll på att göra slarvsylta av Ellie vid detta tillfälle ;)


♥ Dag 16 – Min första kyss.

Oj, det var nog i 6an på ett disco. Vi dansade samtidigt som vi gjorde en långtradare som det kallades då ;P haha. Det var fint tills man hade pussats så mycket att man inte fick nog med luft att man började må illa till slut :P

Nej, det var med samma kille som var min första kärlek, han var/är som sagt en bra kille. Så det var en bra första kyss! :)

♥ Dag 15 – Mina drömmar.

Tar ännu en utmaning då den andra var så tråkig ;)

Mina drömmar är att plugga vidare, då jag har bestämt vilket yrke jag vill jobba med. Jag är väldigt mån om att få jobba något som jag verkligen känner att jag har lust med så att jag känner att det är kul att få gå på jobbet. Nu tänker säkert många; "Hah! vem fasen känner så och då får du nog välja yrke med bra omsorg" men det krävs inte mycket för att jag ska trivas. Jag älskar att jobba med människor, speciellt barn. Barn är så spontana, lättsamma och ärliga. De säger vad de tycker och tänker sen är det inget mer med det. Jobbar man en dag på fritids så får man lära sig så ofantligt mycket nytt, varje dag. De är smarta på deras egna finurliga vis :) Människor ger så mycket, man kan vara säker på att man får en varierad arbetsdag, varje dag.

Funderar på många olika ting, men har inte kommit fram till något ännu. Men ska sitta och kolla och ta hjälp av bror när han kommer hem nu.

Mina drömma är i grund och botten att få må bra, ha mina hundar och min älskade sambo samt familj och vänner i närheten. Ha ett bra jobb, ett fint hem och en bra tillvaro. Jag vill inte ha något fancy, huvudsaken att livet är mitt och att jag trivs med det jag gör så har mina drömmar slagit in! ♥

 




♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.

Åh vilken trist, det har ju redan varit en sådan fråga. Hade iaf på mig en rosa finstickad tröja från cubus samt ett par jeansleggings från Rut m.fl.

Inget speciellt så orkar inte leta fram några bilder :)

Hårbilder och flumbilder

 

Utväxten är borta sen la hon i guldbruna slingor i hela håret. De är lite mörka nu men kommer bli urtvättade och ljusare sen :) Är nöjd iaf!

 

 

haha kolla Ludde i bakgrunden :P Milli var på golvet och snusa sen då jag skulle ta bilden såg jag Ludde på skärmen också :P höll på garva ihjäl mig på bilden som ni ser ;P haha.

 


Tips: Inför julafton

Vi brukar samlas släkten, vi är 6 barn i släkten som älskar att spela spel. Så i år har jag beställt ett spel då vi spelade oss slut på ett annat förra året.

Detta spelade vi förra året. Min kusin Tanya är svinduktig på det :) Det är så kul att se hur tävlingsinriktad man blev. Syster suger på detta spel ;) haha. Såg nu att det har kommit en ny Med andra ord, roligt, kanske man kan ta det nästa år :)

Detta blir det nya spelet ;) man ska komma på ord samtidigt som man har vissa krav såsom att bryta på finska eller att alltid börja meningen med "Visserligen är jag är idiot men.." haha. Tror det är ett spel för oss :)

För övrigt så älskar jag dessa spel, de är från Användbart litet företag AB. Tycker de inte misslyckas med något spel. Love it! :)


En riktigt skön grej

Ska till frisören imorgon, klockan 16.30. Det kommer bli så grymt skönt, få bort min utväxt och prova något nytt. Har en favoritfrisör i Vilhelmina, 5,5 mil från Dorotea. Vågar inte gå till någon annan, ingen har någonsin gjort så bra jobb som Linnea på Hot stuff gör.

Denna gång ska jag komma ihåg att ta en före bild så man ser lite hur det blev. Vill ha guldbrunt i håret, göra det lite mörkare så att utväxten inte syns lika mycket :) Ska bli skönt att få bli julfin :)


Tidsinställda inlägg

Tidsinställda inlägg måste vara det bästa som blogg.se har hittat på. Om de bara kunde komma på en app för iPhone och Android så skulle det vara ännu bättre.

Hur som haver, jag och mamma kom på att det är julafton nästa fredag. Det är helt sjukt :) Hinner knappt med, tiden går så fort! :)


Lucia

 

Hade väldigt gärna velat leta reda på en riktig luciabild med ljusen som brinner, ska försöka göra det sen :) Vet inte om de är på skivorna hemma. Men här är jag iaf, för ca 5-6 år sen eller vad det nu är. Jag blev årets lucia. Det var så kul! :)


♥ Dag 13 – Den här veckan.

Den här veckan är första veckan med Ludde hos oss. Den här veckan är näst sista veckan innan julen. Den här veckan kommer att bli bra. Skriver mer vad som har hänt denna vecka senare :)

Den här veckan blev så grymt bra;

♥ Ludde verkar trivas
♥ Jag har fått ledigt mellandagarna
♥ Jag har haft det mysigt med familjen

Det har varit en grym vecka, helt enkelt!

Simon´s cat

Tror vi tar ännu en sån här ;)


Hemma

Jag och hundarna har varit hos mina föräldrar till nu ungefär. Nu ska älsk laga mat både till oss och fixa matlådor då han förmodligen åker och jobbar imorgon. Blev väldigt hastigt men förhoppningsvis är det inte många dagar han blir borta.

Hundarna ligger och tuggar på var sitt ben i soffan och myser. Det är så tragiskt så jag nästan blir arg, varför ska det vara så kallt ute? -25, det går ju inte att vara ute, oavsett hur man klär sig och hundarna fyser ju tassarna av sig :S


Milli 11 månader!

Tänk, om en månad är Milli 1 år. Det ska vi fira med pompa och ståt, eller ja, iaf ett paket med en köttbulle i ;) Sötnosen min, redan 1 år! :)


Simon´s cat

Serien som jag la ut tidigare ikväll, kollade in fler avsnitt och jag älskar den. Skulle kunna sitta och kolla hur länge som helst :P haha, den var asgrym ;)


Stolt eller vad :)

Blir så stolt över min uppdatering numera. Det märks då det är roligt att blogga sen är appen med VideofyMe toppen som jag har på min iPhone. Man kompimerar och skickar alla videor till mailen sen är det bara att lägga in den som man lägger in videor från youtube :D Love it!

 

Iaf, såg en video på Fokis blogg, tycker den var askul och söt så måste lägga in den här också :D


Som musik i mina öron, eller?

Milli gnäller och gör konstiga ljud konstant då de busar, vilket är mest hela tiden :P Ibland tokskall och ibland små små ljud. Haha men de är så söta så man låter de hållas. Synd bara att det är lägenhet, hoppas så innerligt att det inte låter så högt igenom :(


Kolla in lillkillen!

Kolla svansen på honom, har han den rakt upp hela tiden. Börjar ha den som Milli :) Blir så glad. Tror att han kommer bli en riktig tuffing då Milli har tränat upp honom inför världen :)


♥ Dag 12 – I min handväska.

Tar upp utmaningen igen då det har blivit lite lugnare här hemma och valpen verkar trygg.

♥ Ipren
♥ Läppsyl
♥ Plånboken
♥ Hörlurar

Mer intressant än så var det inte :P

Bus i hus

Milli är i huset och busar med Ludde som är utanför huset. Blir nästan tokig. Nu har de verkligen blivit vänner, de springer runt runt runt i lägenheten. Ludde kan åtminstone busa tyst medan Milli blir tokig och skäller medan hon springer :P


Milli kommer få det tufft ;)

Tänk er att Milli blir 11 månader den 13 december, alltså snart. Sen tänk er att Ludde blir 6 månader den 17 december. Han är redan snabbare än henne och hon blir ju tokig då hon inte kan springa lika snabbt som han ;) haha. Hon kommer få det tufft sen. Hon klarar honom nu under deras brottning men tänk om några månader då han har vuxit på sig ;) haha.

Här kommer ännu en video :)

 


 

Edit:

Sammy läste inlägget och frågade om jag var i fylla då jag skrev det ;) men nej, måste dock har varit trött. Ja, ni som har läst det måste ju ha fått sig ett gott (skrev kort skratt först, tröttheten är kvar :P) skratt. Men nu är det ordnat ;)


Ludde

Efter många om och men, mycket velande och mycket tänkande så har vi tänkt om. Vi har letat efter ett bra namn som är likt hans andra som han reagerar på.

Morbror kom på ett bra namn, Ludde :) Det blir perfekt, han ser ut som en liten Ludde också :)

Välkommen till familjen Ludde

 


Video

Milli och Bubben har verkligen börjat tycka om varandra. Han vågar busa med henne nu, det är så fint att se :)


En i gänget

Han är numera en i gänget också, idag stod han som de andra hundarna. Vågade vara med, var glad att han fick vara med :) Kärlek till dessa små!


hemkommen från Ormsjö

Något jag lovade uppfödaren till Bubben var att det är helt underbar natur här och han kommer ha så mycket med ytor att springa med Milli på så att han blir less ;)

Vi har iaf varit i Ormsjö idag, han tyckte det var riktigt intressant att få gå runt och snusa hos morfar. Han har blivit så framåt, stått hos pappa och myst med morbror. Jag blir så varm och glad i hjärtat att han tar mer plats och verkar lycklig.

Tänkte visa lite bilder från Ormsjö :)

 

 


Piff och Puff

Nu har det släppt. nu vågar han busa med Milli :)

Visst ser de ut som Piff och Puff lite ;)


Hämtning av Bubben

Här är en bild innan vi åkte från Kalix och Bubbens hem.

Lånade bilden från uppfödaren Anna-Lenas hemsida som jag länkat här!


Bilder; Milli och Bubben

Vi säger ju gumman åt Milli ofta, för hon är ju våran gumma. Nu har vi ju fått en liten gubbe hit och han hette förr Puppe, vilket är ganska likt Bubben om man inte uttalar "n"et så hårt. Tror det kan bli bra då vi ändå säger bubben så ofta, kallar ju Sammy det ibland istället för gubben. Det kom liksom naturligt :)

Iaf, här är bilder från idag och en video för att visa hur glad han är :)

 

 


Video på Puppe och syster

Här är ett bevis på att Puppe har kommit fram lite ur sitt skal. Här hälsar han för första gången på min syster, hon får tom pussar av honom :)

Han har redan kommit in i hemmet, vilket känns väldigt tryggt och bra :)


Godmorgon!

Nu har vi vaknat alla fyra. Sammy åkte på jobbet en sväng men kom hem igen. Så nu sitter han och Puppe och myser. Vi har tagit en sväng utanför huset och myser lite, lära känna varandra.

Han har legat och myst med husse hela natten och Milli försöker få igång och busa med honom men än så länge är han lite svår ;) Men detta kommer att bli så bra! :)

Skriver mer senare och kanske lägger ut några bilder eller videos.


ÄNTLIGEN!

Våran andra älskade ädelsten, vi hämtade idag en liten kille från Kalix. En underbart fin och go kille, lite blygen men det verkar redan ha gett sig lite. Han kom och hoppade upp på mitt knä och viftade ganska rejält med svansen.

Milli och vi har idag åkt 100 mil bil, hon har varit jätteduktig. Sovit mest hela vägen hemma vilket också Lennart/Puppe också har gjort. Vi ska se om vi hittar ett ganska likt namn eller om vi behåller något av namnen han redan har :)

Är ledig imorgon vilket är himla bra, vi ska bekanta oss med varandra och ha det mysigt. Får se om vi får en kompis till i sängen inatt eller inte, hoppas han vågar. Milli tycker då det är himla konstigt att ha en kompis här hemma som är mindre än henne själv.

Nej, orken börjar försvinna. Skriver mer imorgon


Blir mer och mer färdig

Ska alldeles strax slänga mig i sängen. Milli har nyklippta klor, blev lite för långt klippt på en klo så hon blöder lite lätt men Milli är en tuffing. Gnäller inte ett dugg. Så ska mysa extra mycket med henne inatt för att gottgöra :)

Nej, ska plocka fram det sista av kläderna och fixa för imorgon sen blir det som sagt sängen. Ska se julkalendern först innan jag somnar. Imorgon bär det av kring halv 8 för att förhoppningsvis få sig ett lyckligt ögonblick till här i livet :) Önska oss lycka till!

Godnatt världen!

♥ Dag 11 – Mina syskon

Mina syskon är bland det bästa jag vet. Jag kan prata om allt med både min syster och min bror.

Min bror Daniel bor i Umeå och studerar på universitetet, han blir 25 år gammal den 23 december. Min bror är en av de klokaste personer jag känner, han vet lite om mycket. Man kan fråga honom vad som helst och han har alltid ett svar. Han är kunnig inom historia, samhällsfrågor, språk osv. Det är alltid lika kul då han kommer hem, vilket han borde göra igen inom kort då han ska fira jul hemma.
Kort och gott, jag älskar min bror och är så otroligt tacksam att jag har en storebror som älskar och alltid har tagit hand om mig!

Min syster Emelie bor hemma hos mor och far i Dorotea, hon blir 19 år den 19 augusti 2011. Hon är en underbar person. Hon är omtänksam och snäll och vi kan prata med varandra om allt. Älskar att umgås med henne, hon är klok och som min andra del. Vi har alltid kul tillsammans, vi flummar och bara är. Kan inte ens tänka hur det skulle kännas om hon också skulle flytta långt ifrån mig, hon som funderar på Irland :P
Kort sagt, min lillasyster är den bästa lillasyster man kan ha.

Nej, familjekär utan dess like är jag, vill ha dem nära. Min pappa hade en syster en gång men hon lever inte idag. Därför att pappa alltid sagt till oss att vi ska vara glad som har syskon, då det finns de som har förlorat deras. Trots bråken, trots allt annat tråkigt så är syskon en del av dig, blodbanden är starkare än någon annat. Mina syskon är det bästa jag vet, jag älskar dem och kan och vill inte tänka mig ett liv utan dem!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


En försummad blogg

Förlåt så mycket, blivit en riktigt dålig bloggdag idag. Det har dock varit fullt upp med jobb och flängande hit och dit samt lucia. Idag blev lucian krönt. Det var fint, lika fint som alla andra år förutom att de glänste lite extra då det var min fina klass! De var så duktiga.

Så det är med julkänsla som jag lämnar klassen för 2 dagars semester.


Mitt hjärta smälte

Jag blir helt salig, mitt hjärta smälte. Jag vet att detta är rätt, att just han är rätt. Han måste vara det, vi måste kännas rätt. Det är ödet, ni minns min tro. Jag tror på ödet och detta är verkligen ödet! ♥ L

21.40

Ja, så bra gick det för mig att lägga mig tidigt. Men innan elva ska jag ligga i sängen för det är som så att vi inte ens har ätit middag än så vi har gjort varma mackor som snart ska in i ugnen sen blir det sängdags :)

Nu är det snart torsdag! :)

Förlovning

Jisses vad alla förlovar sig för den delen :P Vad är det som händer i Dorotea :O ;)

Operation städning-påbörjad

Japp, har städat 3 rum, toaletterna och gästrummet och har 5 rum kvar; vardagsrummet, "låsta rummet", köket, hallen och sovrummet kvar. Milli tycker det är så tråkigt då vi städar :P Hon blir överlycklig då man väl sätter sig ner och är snabb som tusan att lägga sig i knät ;)

Älskar städad lägenhet! :D

Numera har vi dock inte tvätten i vardagsrummet då den ska torka då vi har fixat "låsta rummet" plus att den fula vita databrädan inte längre finns ;) haha. Och ja, jag vet att gardinerna är riktigt skrynkliga :P


♥ Dag 10 - Det här hade jag på mig idag.


Linne - Cubus



Kofta - hm



Leggings - Gina tricot

Jag är en person som hellre tar på mig bekväma kläder än strikta och osköna kläder. När jeansleggings började komma så var det ett självklart val istället för riktiga jeans och vanliga svarta leggings är det som jag använder mest. Tunikor och linnen tillsammans med koftor är det som jag har som överdel. Ofta tillsammans med sjalar eller tubhalsdukar. Avskyr att frysa av halsen och hakan så har ofta något varmt runt halsen.

Säkert trist för många med för mig är det toppen. Är inte så förtjust i skyhöga klackeskor eller utan håller mig till kilklackar (som jag älskar, jag blir längre då jag endast är 156 cm lång plus att de är lätta och framför allt sköna att gå i) men mina favoriter just nu i kylan är mina Australien Uggs

rikigt varma och sköna nu i vintertid :)

 

Så det var ännu en utmaning :)


Städdag!

Ska alldeles strax börja att dammtorka och städa toaletterna så att det är gjort tills älsk kommer hem och ger mig förstärkning. Han har varit i Östersund i idag igen med jobbet men var på väg hem nu. Sen ska vi hjälpas åt med det sista och så har vi en ren lägenhet igen. Vi försöker att ha en städdag i veckan men då schemat ser så olika och han jobbar så konstigt nu innan allt är i ordning i företaget så blir det lätt att dagen flyttas, men det får lov att gå ändå :)

Såg också att jag har fått mina julljusstakar så ska hämta ut dem på ok sen, ska bli mysigt att få till det riktigt med ljusstakarna då jag hittills bara har i vardagsrummet och köket. Ska även låna mors strykjärn och få bort de sista skryklerna då mitt verkar ha gett upp.

Ikväll SKA jag lägga mig tidigt, ska ligga i säng klockan 9, prick. Måste ta och skärpa oss kom vi på igår, det systemet vi har kommit in i nu. Milli går och lägger sig kring 10 som senast. Tittar på oss precis som att vi är knasiga som inte går och lägger oss innan tolv någon kväll, sen fnyser hon och går till sängen och myser ner sig. Nu blir det ändring på det :) Ska ta Milli som förebild :)

Nej, städning var det, återkommer senare med något inlägg

Dr. Zjivago

En 4 timmar lång serie som dock har blivit nerpackad i en 2-discbox. Älskade Dr. Zjivago. Började se den igår men började om och ser den nu med syster. Den är så gudomligt bra!

Vi ska se fortsättningen imorgon, såg ca 2 timmar idag skulle jag gissa. Kommer drömma om filmen :)

 

Handlar om ödet, de är inte tillsammans från början men stöter hela tiden på varandra utan planering. Detta är min tro, att det som sker det är menat att ske. Man kan inte påverka. Tecken som visar att något verkligen är rätt, de tar jag vara på.

Sen är Kiera Knightley en av mina favoritskådespelare, älskar även filmen The Dutchess. Den gör hon jättebra också :)

 

Nej nu blir det den mjuka och sköna sängen. Ska sova bättre inatt :)


Hemkommen

Har kommit hem och hunnit slänga in en tvätt och diskat bort ett BERG av disk. Skönt! Har sovit riktigt dåligt inatt trots att vi testade några nya madrasser i sängen så den inte blir så hård. Vet inte om jag inbillade mig men det kändes som om att det blev mycket varmare med de där madrasserna. Men vet inte, det var mycket mjukare och skönare dock. Sov sammanlagt ca 3 timmar inatt. Jag har seriöst suttit och nästa nickat till hela dagen, hatar sånt.

Vet inte om det är så mycket som händer numera. Är så spänd, förväntansfull och hoppas att allt ska gå vägen då jag redan nu har börjat drömma! Sen var jag orolig att älsk skulle glömma bort hur det är i Östersund nu och dricka något dåligt vatten och få något dåligt i kroppen men det gick iaf bra :) Well well, så är det iaf.

Året lucia blev Rebecca Granberg, så det är hon de ska kröna på onsdag i kyrkan. Måste gå och kolla på kröningen :) det är julkänslor utan dess like! :)

Nej, ska nog ta och göra som älskade Milli, lägga mig och ta en liten lur. Ska flytta med henne till sängen och så ska vi mysa sönder på våra nya madrasser och nybäddade säng. Det finns inget, INGET mysigare med en varm liten hund som andas så lugnt bredvid huvudkudden! ♥

♥ Dag 9 – Min tro.

Oj, ännu en svår utmaning. Fast, vad är en utmaning utan en riktig utmaning ;)

Tolkar frågan som så om jag har någon tro, på något. Kan ju säga så här, jag tror inte på gud. Jag säger som farmor; Gud tror jag inte på, men att något större finns, det tror jag på!

Det är svårt att förklara, men jag tror att det finns något, något som är större än vad vi kan ana. Men någon hårig gubbe uppe i himlen tror jag inte på ;) Jag tror på ödet, kärleken och lycka!

Jag tror på något gott!

Söndagskväll

Sitter hos föräldrarna nu, Milli och Ellie tuggar på var sitt ben. De ser så söta ut :)

Ska hem och duscha snart och sen lägga mig tidigt. Det blev ingen städning idag och det blir inget imorgon heller då älsk hämtar sin skoter redan imorgon. Ska bli skönt att få det ur världen så att man inte behöver ha det i åtanke längre då det nästan ha satt lite käppar i hjulet. Blir städning på tisdag istället, det blir bra för det kan bli ett spännande slut på veckan och en helstädad lägenhet hade verkligen varit toppen på i:et.

Imorgon får vi även veta vem som blir Lucia 2010 :) Ska bli intressant att se :) Kommer bli ett grymt luciatåg i år.

Nyår = ångest

När det gäller nyår så ger det mest ångest. Jag tycker inte om nyår av diverse anledningar och trots att jag tycker att julen och allt som hör till är mysigt så blir mellandagarna mest jobbiga då jag får så otroligt ont i magen av nyår. Tur att det bara sker en gång om året.

Ska iaf försöka hitta några kläder och göra det bästa av situationen. Vet inte rikigt varför jag skrev det här men nu efter att jag har skrivit det så försvann mycket av den obehagliga känslan. Bra det :)

♥ Dag 8 – Ett ögonblick.

Jaha, vad menas med denna utmaning då? Ett speciellt ögonblick kanske.

Därför tänker jag vänta med denna utmaning, varför får ni veta sen ;) Uppdaterar den sen då jag har skrivit den färdigt :)




Söndag

Igår hade vi två övernattare, en syster och en liten skäggig hund. Det var mys, har precis kört hem dem båda två och nu ska vi få testa några nya madrasser till våran säng. Sen blir det Görans konditori med syster sen städning av lägenheten. Det är så jobbigt innan vi har börjat, men när vi väl har satt igång så tar det inte mer än en timme och OJ så skönt det känns efteråt :) Älskar känslan av renhet!

Milli och jag sitter vid kökbordet, hon ligger på en stol och jag sitter på en. Hon ska alltid vara med, hon har blivit mer så nu än vad hon var förr. Så fort jag satt mig så känner jag två små tassar på knäna och så vill hon upp. Sötnosen våran!

Idag kommer även föräldrarna hem, skönt. Ringde och kolla om de kunde köpa med sig en dörrmatta åt oss, vi hade en ljus matta där sist och den blev skitig direkt. Inte så bra alltså, får se om de hinner med det eller inte.

En sak till, visst är det konstigt när man längtar till en veckodag så mycket att man till och med vill att helgen ska ta slut fort? Jag menar, helgerna är ju i övrigt så heliga så man nästan grinar då det är söndag och den har gått så fort. Men nu är det inte så. Känns väldigt härligt må jag säga! :) Det är så mycket att se fram emot och det känns så otroligt kul :)

Förresten

Blir något som jag vill blir det förmodligen en ny blogg. Då ska jag skriva ut min blogg och lägga in allt i en pärm så jag har min blogg med alla minnen kvar men börja på en ny kula på nätet :)

Hundvakt

Ja, så är läget så hoppas verkligen att Vicky är ledig imorgon så kan man träffa henne då. Det var så otroligt länge sedan.

Det är så roligt, det märks så tydligt på hundarna när det är kallt ute. De blir jättemysiga, mer mysiga än vanligt.

Nej, ska kolla vidare på Leilas jul, så mysigt. Ska se när jag orkar börja med maten, inget stress hade jag tänkt, älsk var ändå tvungen att göra massa fix till jobbet och ska hem till Svanabyn så han lär ändå inte hinna äta tillsammans så han får värma på sen.

Btw, har letat efter chihuahuabloggar men hittar nästan inga. Varför är det så? Fler chihuahuabloggare :D Hittade en blogg som slutade skriva i November i år, hon hade sådana söta små busar. Jätterolig blogg att läsa, tråkigt att hon sluta.

Tipsa gärna om ni vet någon chihuahuablogg! :)


Lördagmorgon

Eller ja, nu är det ju snart mitt i dagen. Men det är skönt att få ta det lugnt då veckan har varit ganksa jobbig med en liten förkylning i kroppen. Den verkar dock vara på väg att gå över vilket är ett stort plus :)

Milli vaknade imorse och väcker oss i vanlig ordning. Sen får hon alltid det där busrycket där hon försöker busa med sig själv och den "överkörda-bävern", vilket inte går så bra så hon brukar ofta sluta ganska snabbt. Visst trivs hon hos oss och jag tror helt ärligt inte att hon skulle få det bättre någon annanstans för så mycket kärlek som hon får här får hon inte av någon annan. Hon är alltid med, överallt, får hundkompisar då man åker på besök och vi myser med hon så att hon nästan blir less ibland ;)

Men något saknas och vi hoppas verkligen att det kommer att ändras. Om så vore fallet skulle allt vara fullkomligt. Så håll tummarna nu folket! :)

Nej, nu ska jag ta mig något att fika :) Har fått dille på majskolvar (?) :P haha. Igår blev det majskolv till kvällsfika, mums! Är det inte feta ost med tomat så är det broccoli och är det inte det så är det äpplen eller mango. Helt sjukt hur man bara byter mellan vissa saker som man får abstinens efter då man blir sugen på något :P


♥ Dag 7 – Min bästa vän.

Jag har så många otrolig fina vänner och jag kan inte välja en av er. Ni vet vilka ni är, att ni betyder och att jag älskar er! Jag vet att utan vänner är inte världen lika fin, för jag har upplevt det förr. Pga många dåliga beslut så gjorde jag mig själv världens otjänst och förlorade de som verkligen finns för en, de som verkligen förgyller och de som verkligen betyder.

Jag är så glad att jag har er!


♥ Dag 6 – Min dag.

Orkar inte ta alla utmaningar direkt nu som jag har missat utan fortsätter i vanlig ordning.

♥ Vaknade
♥ Startade en riktigt kall bil
♥ Jobbade i några timmar
♥ Åkte ner på banken och växlade in euro och fixade lite annat
♥ Hämtade Milli och åkte till syster
♥ Ringde löner och kollade med dem kring lite grejer
♥ Åkte på jobbet med lite papper
♥ Sett en film med syster
♥ Ska äta pizza

Resten av dagen/kvällen kommer att vara lugn så den lär innehålla tv, film och mys med hundar! ♥

Härliga fredag

Det är så skönt att sluta tidigare. Då jag kom hem låg lilla Milli och sov fortfarande. Snacka om somntuta! Precis som matte ;)

Försöker få bort lite samtal som jag måste göra idag, har även varit på banken och fixat lite. Hittade dessutom 40 euro i plånboken som jag växlade in. Tycker så mycket om bankens personal här i Dorotea. De är så trevliga och hjälpasamma.

Ska iaf ringa på löner också, måste få tag på dem och veta exakt hur många semesterdagar jag har kvar att ta ut. En på jobbet tar ut dem i all förtvivlan då han inte får spara dem och de bad mig göra detsamma. Så vad mer finns det att göra.

Nej, ska försöka få något gjort idag, ska även ringa Vicky den fina för att planera lite inför morgondagen! ♥

Ska ta igen utmaningen också snart, innan ikväll, haha. Hamnade lite efter det då jag var förkyld men så är det :)

Torsdag

Idag var vi till Ström med skolan, det var intressant. Inser nu att handel skulle kanske ha varit något för mig, synd bara att man kommer på det ca 6 år i efterhand. Efterklok eller vad.

Iaf så var jag riktigt dålig inatt, vet inte hur många gånger jag snöt mig. Milli höll på att bli tokig. Det känns dock bättre nu ikväll så får se hur det blir inatt. Ska ta några alvedon, jobba kortdag imorgon och sen vara hundvakt på kvällen och chilla hela helgen. Ska träffa kära Vicky ihelgen också, det var riktigt länge sedan.

Imorgon är det som säkert många redan har listat ut den 3:e december ;) Det är min pappas och Ellies dag. Japp, de är född på samma dag, ganska roligt och otippat va? ;) Så imorgon ska Ellie få ett paket av mig som består av köttbullar :D Då blir hon nog glad! Pappa kan jag inte ens säga grattis åt nästan då de åker till Umeå, därför jag är hundvakt.

Imorgon får jag även veta hur det blir till veckan, ni vet med det där som jag inte kan tala om än. Det pirrar i hela magen när jag tänker på det :) Men vad kan jag inte säga.

Hur som haver, grattis i förskott pappa och Ellie



Pappa fokuserad på tvn och Ellie på godisskålen ;) Lilltussan vår!


Onsdag

Idag har det varit en riktigt bra dag förutom en snorig näsa. Japp, verkar vara förkyld igen men förhoppningsvis har jag vilat bort det till imorgon. Det är inte så konstigt då det inte kan ha varit mer än 15 grader i lägenheten nu i några dagar. Fattar inte varför han vi hyr av inte förstår att något är fel, inte ska man sitta och frysa trots att man har på högsta på elementen. Usch vad arg jag blir! Hur som haver så blir det att kurera som tusan för till veckan händer det något riktigt kul men vad tänker jag inte tala om. Men om och när allt är klart så kommer jag absolut att visa er vad vi har för planer. Kan ju säga en sak, det skulle göra mig/oss överlycklig iaf.

Och vilken julkänsla jag har sen, det är så mysigt på jobbet just nu. Min klass går i 9an och det är ju lucia som gäller då. Dessutom har jag sån tur att det kommer bli ett sjudundrande perfekt luciatåg i år. De är grymt duktiga allihopa, man blir rent stolt! :) Ska filma sen och lägga ut samt ta lite kort på kröningen och när de ska lussa för skolan. Har ju fått en liten sneak peek, sån tur jag har! ;)

Hur som haver, jag ska ta min lilla lilla vovve till sängen. Man ska inte underskatta hennes storlek för trots att hon är liten så ger hon väldigt mycket värme. Speciellt då hon tycker om att ligga tätt intill en under täcket. Min lilla sötnos!

Godnatt världen!


RSS 2.0